Ce a insemnat experienta Kettlebell cu Oleh Ilika

Pregatirea continua este secretul unui parcurs de success in cariera pe care ti-ai ales-o.

In momentul in care am decis sa antrenez, mi-am spus ca voi face tot ce pot pentru a fi unul dintre cei mai buni si bine pregatiti antrenori. Pentru asta, din respect pentru clientul tau, este important sa inveti mult pe cont propriu, sa te dedici pregatirii in domeniu. Acest lucru necesita un efort cumulat, de la alocarea resurselor financiare, pana la o foarte buna organizare a timpului. 

De fiecare data cand am facut un curs sau o specializare, am avut ceva de invatat de la specialistul care preda. Dar parca unii te marcheaza, cumva, mai mult decat altii. Am avut placerea sa-l cunosc pe Oleh Ilika de curand, care mi s-a parut la un alt nivel de profesionalism, superior master trainer-ilor pe care i-am intalnit anterior.

Acest om, pe langa faptul ca este campion mondial in disciplina pe care o preda si o promoveaza (kettlebell), este si un foarte bun pedagog. El este primul dintre cei pe care i-am intalnit care a scos in evidenta cat de importanta este componenta mentala din cadrul antrenamentului –  “capul dicteaza si corpul executa”. Sunt multi sportivi carora le scapa acest detaliu si poate aici se face diferenta intre “bun” si “cel mai bun”. Tot in cadrul antrenamentelor cu Oleh, s-a subliniat importanta respiratiei in antrenament, atunci cand o corelezi cu miscarea pe care o executi si cum o respiratie corecta iti poate mari capacitatea de efort.

Ar mai fi multe de spus despre Oleh si cursul sau, pentru ca mi-a depasit asteptarile. Este de departe cel mai solicitant curs la care am participat, atat fizic cat si psihic, iar omul acesta este unul dintre cei mai bine pregatiti antrenori din domeniul pregatirii fizice.

Kettlebell-ul este un instrument de antrenament versatil pentru ca il poti folosi pentru a face atat pregatire fizica generala (pentru intreaga musculatura) chiar si de catre persoane neantrenate, dar este foarte potrivit si pentru sportivi, care fac o pregatire specifica

Pregatirea mea continua, iar voua va recomand sa va mentineti mintea antrenata si sa incercati mereu sa va autodepasiti (nu doar despre sport e vorba), pentru ca doar asa veti putea fi printre cei mai buni din domeniul in care activati!

Scrie un comentariu

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.